Cafeneaua fetelor

Cand si cum lucram cu fricile noastre?

Cand si cum lucram cu fricile noastre?

Conexiunea dintre femeie si Luna este una foarte veche, ce dateaza din vremuri stravechi. In culturile antice, dupa cum probabil stii deja, Luna era cu adevarat venerata si se considera ca femeia se manifesta intocmai cu ciclitatea Lunii. Si, daca stam sa ne gandim, chiar si acum, in vremurile moderne, e imposibil sa nu acceptam ca ritmul nostru lunar feminin se desfasoara dupa chipul si asemanarea Lunii: asa cum Luna are fazele ei, de lumina, de stralucire la apogeu, de intuneric, la fel si femeia are momentele de ovulatie, in care se simte infloritoare si poate muta muntii din loc cu energia ei, are perioada de menstruatie, cand energia si dispozitia ating cele mai joase praguri, si are perioadele intermediare dintre cele doua momente de apogeu.

Insa, ce se intampla acum, in vremurile moderne, este ca noi am uitat de toate aceste conexiuni stravechi, constatate si demonstrate mii de ani la rand, si ne-am adaptat la ritmul social masculin, in care ne dorim tot mai mult sa bifam to do lists, uitand adesea de corpul nostru, de emotiile noastre, de dorintele noastre.

Dar conexiunea cu Luna ne ajuta si in restabilirea acestui echilibru, deoarece ne putem ajuta de fazele sale pentru a potenta valoarea actiunilor noastre. Iar lucrul cu emotiile noastre, lucrul cu fricile noastre, mai ales, nu face rabat de la aceasta regula.

Asadar, cand si cum lucram cu fricile noastre?

Cel mai potrivit moment pentru a lucra cu fricile noastre il reprezinta perioada de Luna Descrescatoare. De ce? Pentru ca ne dorim sa diminuam, sa descrestem, energia acestor frici si impactul lor asupra noastra.

Cum lucram cu fricile noastre?

Una dintre cele mai simple si la indemana variante este urmatoare: pe o foaie scriem toate fricile noastre sau cele mai puternice frici care ne vin in minte si apoi ardem aceasta foaie sau o rupem in bucati mici si o aruncam. Important de mentionat ca pana la venirea noptii ducem in afara casei gunoiul care include aceste biletele (ghena, pubela stradala), pentru a nu reabsorbi peste noapte din energia lor.

Desigur, acesta este doar primul nivel in lucrul cu fricile. In Platforma Cafeneaua Fetelor gasesti prezentate si alte metode si tehnici de lucru, pe care le poti accesa foarte comod in baza abonamentului tau lunar.

Ce altceva mai putem face eficient in perioada de Luna Descrescatoare?

  • Eliberam spatiul: debarasam locuinta de obiecte si lucruri de care nu mai avem nevoie, reciclam hainele pe care nu le mai purtam, facem curatenie in laptop, telefon, in acte.
  • Purificam casa si corpul: ardem betisoare parfumate, palo santo, tamaie, dupa preferente. Iar la nivel de corp, o idee de purificare o reprezinta scruburile si/sau baile cu sare.
  • Impresii: in perioada de Luna Descrescatoare, mai ales daca ritmul tau biologic este sincronizat cu ritmul Lunii, energia este la un nivel mai scazut decat in perioadele “de top”. Prin urmare, pentru un boost de energie, avem nevoie de cat mai multe impresii frumoase in mediul nostru. Asta inseamna: plimbari in natura, flori, arome care iti ofera o dispozitie buna (eu folosesc difuzorul de arome, din cand in cand, pe timpul zilei), atentie pentru corpul tau, pentru aspectul tau, si orice simti ca iti ofera o stare de bine, intr-un mod sanatos. Punctez acest aspect, ca sa nu fim tentate prea des de platoul cu prajituri

 

Te invit sa profiti maxim posibil de aceasta perioada pentru a-ti elibera spatiul, fizic si energetic, si pentru a lasa in urma cele mai pronuntate frici ale tale!

Cu drag,

Cosmina – Ghidul tau catre Evolutie

 

 

Distribuie: